header

tijdbalk Grieken en Romeinen jagers monniken steden ontdekkers regenten pruiken burgers wereldoorlogen televisie

 

De makers

Wij, Arnoud, Bas en Erwin zijn 3 eerstejaars studenten van de Pabo aan de Hoge School Leiden. Deze tijdbalk is een opdracht van het vak geschiedenis en is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Wij hebben ervoor gekozen een digitale tijdbalk te maken omdat wij de mogelijkheden daarvan veel beter tot zijn recht vonden komen dan bijvoorbeeld een papieren variant. Ook kunnen wij door middel van links naar andere websites meer gedetailleerde informatie aanbieden zodat de leerlingen de mogelijkheid geboden wordt zich te verdiepen in een onderwerp.

Daarnaast is het internet gebruik onder jongeren inmiddels gemeengoed en denken wij dat zij de niet digitale varianten wellicht ‘ouderwets’ zouden vinden. Hierdoor zouden de jongeren gelijk minder geïnteresseerd in het vak geschiedenis zijn en dus minder snel naar de tijdbalk terug grijpen als ze informatie over een bepaald onderwerp zoeken.

Wij begrijpen dat er ook een groot aantal onderwerpen onderbelicht is gebleven, maar dat heeft te maken met de beperkingen van de opdracht die we gekregen hebben. Door de tijdbalk digitaal te maken hebben we door middel van links de hoeveelheid informatie in ieder geval nog wat kunnen uitbreiden.

 

 

Veel plezier!

Arnoud de Bok
Bas de Wolf
Erwin van Koppen